Körösi süllő egészben
Hozzávalók
- Személyenként 30-50 dkg süllő Személyenként 30-50 dkg süllő
- 1 dkg só 1 dkg só
- 10 dkg morzsa 10 dkg morzsa
- fél liter étolaj fél liter étolaj
- 1 db citrom 1 db citrom
- 40 dkg burgonya 40 dkg burgonya
Elkészítés
A megtisztított halat többszöri vízzel jól átmossuk, nem túl mélyen bevagdossuk, hogy egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzsfelület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsába mártott halat, beletesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá. Tartármártással, vagy salátákkal kínáljuk, citrommal, citromlével ízesítjük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!