Körösi süllő egészben

Hozzávalók

  • Személyenként 30-50 dkg süllő Személyenként 30-50 dkg süllő
  • 1 dkg só 1 dkg só
  • 10 dkg morzsa 10 dkg morzsa
  • fél liter étolaj fél liter étolaj
  • 1 db citrom 1 db citrom
  • 40 dkg burgonya 40 dkg burgonya

Elkészítés

A megtisztított halat többszöri vízzel jól átmossuk, nem túl mélyen bevagdossuk, hogy egyenletesen süljön át, és hogy a sütésnél nagyobb felületen keletkezzen rajta dörzsfelület. Kívül-belül egyenletesen megsózzuk. Az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsába mártott halat, beletesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Tálaláskor sült burgonyát adunk hozzá. Tartármártással, vagy salátákkal kínáljuk, citrommal, citromlével ízesítjük.