Körösi töltött süllő
Hozzávalók
- 80 dkg-1 kg süllő 80 dkg-1 kg süllő
- 1 pohár tejföl 1 pohár tejföl
- fél pohár tejszín fél pohár tejszín
- só só
- bors bors
Töltelékhez
- 2 db főtt tojás
- 1 db nyers tojás
- 2 zsemle
- petrezselyemzöld
- fél fej vöröshagyma
- só
- bors
- kevés vegeta
Elkészítés
A megtisztított és szétnyitott süllő gerincét belülről kivágjuk, majd a halat belülről megsózzuk, és enyhén megborsozzuk.
A töltelékhez a két főtt tojást feldaraboljuk, a két tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a fél fej hagymát pedig lereszeljük. Mindezeket egy tálba tesszük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és egy nyers tojással összekeverjük.
A töltelékkel a süllőt megtöltjük, majd a halat a kivajazott tepsibe helyezzük hasra fektetve.
A tejszínnel felhígított tejföllel leöntjük. Közepes lángon sütőben szalmasárgára sütjük. Köretnek burgonyapürét ajánlunk hozzá.
Másolás
A link a vágólapra másolva!