Körösi töltött süllő

Hozzávalók

  • 80 dkg-1 kg süllő 80 dkg-1 kg süllő
  • 1 pohár tejföl 1 pohár tejföl
  • fél pohár tejszín fél pohár tejszín
  • só só
  • bors bors

Töltelékhez

  • 2 db főtt tojás
  • 1 db nyers tojás
  • 2 zsemle
  • petrezselyemzöld
  • fél fej vöröshagyma
  • bors
  • kevés vegeta

Elkészítés

A megtisztított és szétnyitott süllő gerincét belülről kivágjuk, majd a halat belülről megsózzuk, és enyhén megborsozzuk.

A töltelékhez a két főtt tojást feldaraboljuk, a két tejben áztatott zsemlét kinyomkodjuk, a fél fej hagymát pedig lereszeljük. Mindezeket egy tálba tesszük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és egy nyers tojással összekeverjük.

A töltelékkel a süllőt megtöltjük, majd a halat a kivajazott tepsibe helyezzük hasra fektetve.

A tejszínnel felhígított tejföllel leöntjük. Közepes lángon sütőben szalmasárgára sütjük. Köretnek burgonyapürét ajánlunk hozzá.