Lazac olasz paradicsomos mártással

Hozzávalók

  • 4 lazacfilé ca 600 gr 4 lazacfilé ca 600 gr
  • 3 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 érett paradicsom 4 érett paradicsom
  • 1 lila hagyma szeletelve 1 lila hagyma szeletelve
  • 20 db zöld olívabogyó 20 db zöld olívabogyó
  • 1 db fokhagyma 1 db fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom 1 csokor bazsalikom
  • só só
  • fehér bors fehér bors

Elkészítés

Sózd és borsozd a filéket majd süsd meg sütőben 150 fokon 15-18 percig.

Forrósítsd fel az olajat egy lábasban. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, lila hagymát, olajbogyót és hagyd főni néhány percig. Ízesítsd sóval, borssal és fokhagymával. Végül add hozzá a finomra vágott bazsalikomot is.

Szervírozd főtt tésztával, pl. tagliettével.