Lazacos pite
Hozzávalók
- 100 g hideg vaj vagy margarin 100 g hideg vaj vagy margarin
- 2,5-3 dl liszt 2,5-3 dl liszt
- 3 evőkanál hideg víz 3 evőkanál hideg víz
Töltelékhez:
- 200 g lazac
- 200 g brokkoli
- 4 dl tej
- 4 db tojás
- 1 dl reszelt sajt
- 1 citrom reszelt héja
- só
- bors
Elkészítés

A tésztához gyúrj gyorsan össze minden hozzávalót. Tedd hűtőszekrénybe 30 percre. Végy egy piteformát, kb 25 cm átmérőjűt.

A tésztát dolgozd a formába, simítsd kézzel egyenletesen a forma falához is. Süsd elő 225 fokon 10 percig.

A töltelékhez darabold fel a lazacot és a brokkolit, helyezd az egészet az elősütött tésztába. Keverd össze a tojásokat a tejjel, szórd bele a reszelt sajtot. Sózd, borsozd, ízesítsd citromhéjjal és kaporral. Öntsd a keveréket a lazacos/brokkolis tésztára, majd süsd 175 fokon 40 percig. Tálald zöld salátával.
Másolás
A link a vágólapra másolva!