Lazacos pite

Hozzávalók

  • 100 g hideg vaj vagy margarin 100 g hideg vaj vagy margarin
  • 2,5-3 dl liszt 2,5-3 dl liszt
  • 3 evőkanál hideg víz 3 evőkanál hideg víz

Töltelékhez:

  • 200 g lazac
  • 200 g brokkoli
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás
  • 1 dl reszelt sajt
  • 1 citrom reszelt héja
  • bors

Elkészítés

lazac recept

A tésztához gyúrj gyorsan össze minden hozzávalót. Tedd hűtőszekrénybe 30 percre. Végy egy piteformát, kb 25 cm átmérőjűt.

lazac recept

A tésztát dolgozd a formába, simítsd kézzel egyenletesen a forma falához is. Süsd elő 225 fokon 10 percig.

lazac recept

A töltelékhez darabold fel a lazacot és a brokkolit, helyezd az egészet az elősütött tésztába. Keverd össze a tojásokat a tejjel, szórd bele a reszelt sajtot. Sózd, borsozd, ízesítsd citromhéjjal és kaporral. Öntsd a keveréket a lazacos/brokkolis tésztára, majd süsd 175 fokon 40 percig. Tálald zöld salátával.