Lazacos tészta de luxe

Hozzávalók

  • 300 gr tagliette vagy nagy kagyló tészta 300 gr tagliette vagy nagy kagyló tészta
  • 3 db keményre főzött tojás 3 db keményre főzött tojás
  • 200 gr tejföl 200 gr tejföl
  • 2 evőkanál finomra vágott kapor 2 evőkanál finomra vágott kapor
  • 2 evőkanál 2 evőkanál
  • finomra vágott metélöhagyma finomra vágott metélöhagyma
  • 200-250 gr füstölt lazac 200-250 gr füstölt lazac
  • 1 evőkanál vaj vagy margarin 1 evőkanál vaj vagy margarin
  • só só
  • bors bors

Elkészítés

Főzd meg a tésztát az előírásoknak megfelelően. Pucold meg a tojásokat és aprítsd fel. A tejfölt tedd egy lábasba, add hozzá a tojást, a kaprot, a metélőhagymát, sózd, borsozd. Melegítsd fel a szószt, de ne forrald! Vágd finomra a lazacszeleteket. Olvaszd fel a vajat és öntsd a tésztára. Oszd el a tésztát négy tányérra, öntsd rá a szószt és díszítsd a finoman szeletelt lazaccal.