Lazacsaláta

Hozzávalók

  • 1 fej jéghegysaláta 1 fej jéghegysaláta
  • 8 levél más saláta (lollo rosso 8 levél más saláta (lollo rosso
  • endivia saláta stb) endivia saláta stb)
  • 20 db friss spenótlevél 20 db friss spenótlevél
  • 2 db répa 2 db répa
  • 8 db retek 8 db retek
  • 8 szelet füstölt lazac 8 szelet füstölt lazac

Dresszing

  • 1 1/2 dl tejföl
  • 3-4 teáskanál citromlé
  • finomra vágott kapor
  • fehér bors
  • néhány csepp tabasco

Elkészítés

Mosd meg a saláta leveleket. Tépd össze a leveleket és rendezd 4 tányérra. Mosd meg és szeleteld fel a répát gyufaszál nagyságúakra. Mosd meg és szeleteld fel a retket is, majd helyezd a salátalevelekre a répával együtt. A lazacszeleteket is rakd a salátára. Készítsd el az öntetet és öntsd a salátára. Szervírozd bagettel!