Lecsós amur szelet
Hozzávalók
- 1 kg amur 1 kg amur
- 20 dkg füstölt szalonna 20 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika pirospaprika
- lecsó (vagy 2-3 paradicsom és 1 db paprika) só lecsó (vagy 2-3 paradicsom és 1 db paprika) só
Elkészítés
A halszeleteket megsózzuk és kizsírozott, tűzálló tálba félretesszük. Apró kockára vágott füstölt szalonnát üvegesre olvasztunk, finomra vágott vöröshagymát keverünk bele, néhány percig pirítjuk, megsózzuk, meghintjük pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük, jól elkeverjük, forraljuk, majd zsírjára sütjük. Ekkor beletesszük a lecsót (idényben friss paradicsomot és zöldpaprikát), néhány percig együtt forraljuk, azután ráöntjük a halszeletekre és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Párolt vajas burgonyát adunk hozzá.
Másolás
A link a vágólapra másolva!