Majonézes halsaláta

Hozzávalók

  • 30 dkg halfilé 30 dkg halfilé
  • 45 dkg burgonya 45 dkg burgonya
  • 15 dkg csemegeuborka 15 dkg csemegeuborka
  • 2 közepes alma 2 közepes alma
  • 2 főtt tojás 2 főtt tojás
  • 7 evőkanál kész majonéz 7 evőkanál kész majonéz
  • 1 púpozott evőkanál mustár 1 púpozott evőkanál mustár
  • 1 csapott evőkanál porcukor 1 csapott evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál só 1 mokkáskanál só
  • 1 citrom leve 1 citrom leve

Elkészítés

A burgonyát meghámozom és kb. fél cm-es karikákra vágom. Utána enyhén sózott vízben megfőzöm! A tojásokat keményre kell főzni, tehát forrástól számítva kb. 10 percig hagyom a vízben. A halfilét szintén megfőzöm sós vízben, majd mikor mindhárom kihűlt, de legalábbis langyosak, hozzákezdek a további munkálatokhoz.

A halat, a burgonyát, az uborkát, a meghámozott almát és a főtt tojást együtt vékony csíkokra vágom.

A majonézt, a mustárt, a porcukrot, a sót és a citrom levét (nem muszáj egy egész citromot kifacsarni, csak akkor, ha szereted a kissé savanykás, fanyar ízeket) elkeverem egymással. A csíkokra vágott finomságokat a mártásba szórom és jól megforgatom, de óvatosan, nehogy teljesen összetörjenek. A tálban lévő halsalátát díszítem egy citromkarikával, esetleg még petrezselyem zöldjével. Kis hütés után máris fogyasztható!