Mandulás pisztráng
Hozzávalók
- 4 db pisztráng 4 db pisztráng
- só só
- 100 g vaj 100 g vaj
- 150 g hámozott mandula. 150 g hámozott mandula.
Elkészítés
A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük, és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolítjuk. A halakat kívül-belül megsózzuk, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyomjuk a bőréből.
Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjük pirított mandulával. Külön edényben, petrezselymes, vajas burgonyával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!