Marbellai halpörkölt

Hozzávalók

  • 400 g fagyasztott tengeri halfilé (tőkehal 400 g fagyasztott tengeri halfilé (tőkehal
  • foltos tőkehal) foltos tőkehal)
  • 1 doboz kagyló saját levében 1 doboz kagyló saját levében
  • 2 evőkanál liszt 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tejszín 3 dl tejszín
  • 2 dl fehér bor 2 dl fehér bor
  • 2 fokhagyma gerezd 2 fokhagyma gerezd
  • 1/4 teáskanál piros paprika 1/4 teáskanál piros paprika
  • só só
  • 500 g fagyasztott zöldborsó 500 g fagyasztott zöldborsó
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

Olvaszd ki a halat, majd szeleteld fel 8 részre. Csepegtesd le a kagylót, tedd félre a levét. Forgasd a halszeleteket és a kagylót a lisztbe. Öntsd a tejszínt és a bort egy lábasba. Agy hozzá 3 evőkanál kagylólevet. Hagyd főni fedő alatt 4-5 percig. Pucold meg a fokhagymát és szeleteld fel. Add a fokhagymát a paprikát a halat és a kagylót a tejszínes mártáshoz és hagyd főni még 5-8 percig. Sózd meg.

Add hozzá a cukorborsót, éppen hogy csak átmelegedjen, szórd meg petrezselyemmel. Szervírozd főtt burgonyával vagy főtt rizzsel.