Marbellai halpörkölt
Hozzávalók
- 400 g fagyasztott tengeri halfilé (tőkehal 400 g fagyasztott tengeri halfilé (tőkehal
- foltos tőkehal) foltos tőkehal)
- 1 doboz kagyló saját levében 1 doboz kagyló saját levében
- 2 evőkanál liszt 2 evőkanál liszt
- 3 dl tejszín 3 dl tejszín
- 2 dl fehér bor 2 dl fehér bor
- 2 fokhagyma gerezd 2 fokhagyma gerezd
- 1/4 teáskanál piros paprika 1/4 teáskanál piros paprika
- só só
- 500 g fagyasztott zöldborsó 500 g fagyasztott zöldborsó
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
Olvaszd ki a halat, majd szeleteld fel 8 részre. Csepegtesd le a kagylót, tedd félre a levét. Forgasd a halszeleteket és a kagylót a lisztbe. Öntsd a tejszínt és a bort egy lábasba. Agy hozzá 3 evőkanál kagylólevet. Hagyd főni fedő alatt 4-5 percig. Pucold meg a fokhagymát és szeleteld fel. Add a fokhagymát a paprikát a halat és a kagylót a tejszínes mártáshoz és hagyd főni még 5-8 percig. Sózd meg.
Add hozzá a cukorborsót, éppen hogy csak átmelegedjen, szórd meg petrezselyemmel. Szervírozd főtt burgonyával vagy főtt rizzsel.
Másolás
A link a vágólapra másolva!