Menyhalfilé sajttal
Hozzávalók
- 800 g menyhalfilé 800 g menyhalfilé
- 40 g vöröshagyma 40 g vöröshagyma
- 50 g vaj 50 g vaj
- 80 g szeletelt sajt 80 g szeletelt sajt
- 1 csomó petrezselyemzöld 1 csomó petrezselyemzöld
- fél tubus szardellapaszta fél tubus szardellapaszta
- 100 g paradicsom 100 g paradicsom
- 1 citrom leve és reszelt héja 1 citrom leve és reszelt héja
- só só
- fűszerpaprika fűszerpaprika
Elkészítés
A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és a fűszerpaprikával meghintjük. A petrezselyemzöld felét apróra vágjuk, a halra szórjuk és az egészet állni hagyjuk.
Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk az így előkészített halfiléket és a maradék vajat megolvasztva ráöntjük. Sütőben megpároljuk, majd befedjük a sajtszeletekkel, a szardellából díszítő csíkokat nyomunk rá, és a meghámozott, negyedelt paradicsomokat rárakjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és megpirul.
Tálaláskor petrezselyemlevelekkel díszítjük, vajas burgonyát adhatunk hozzá.
Másolás
A link a vágólapra másolva!