Menyhalfilé sajttal

Hozzávalók

  • 800 g menyhalfilé 800 g menyhalfilé
  • 40 g vöröshagyma 40 g vöröshagyma
  • 50 g vaj 50 g vaj
  • 80 g szeletelt sajt 80 g szeletelt sajt
  • 1 csomó petrezselyemzöld 1 csomó petrezselyemzöld
  • fél tubus szardellapaszta fél tubus szardellapaszta
  • 100 g paradicsom 100 g paradicsom
  • 1 citrom leve és reszelt héja 1 citrom leve és reszelt héja
  • só só
  • fűszerpaprika fűszerpaprika

Elkészítés

A megmosott halat leszárítjuk, citromlével meglocsoljuk, megszórjuk a reszelt citromhéjjal. Rárakjuk a lereszelt vöröshagymát, megsózzuk és a fűszerpaprikával meghintjük. A petrezselyemzöld felét apróra vágjuk, a halra szórjuk és az egészet állni hagyjuk.

Egy kivajazott tűzálló tálba rakjuk az így előkészített halfiléket és a maradék vajat megolvasztva ráöntjük. Sütőben megpároljuk, majd befedjük a sajtszeletekkel, a szardellából díszítő csíkokat nyomunk rá, és a meghámozott, negyedelt paradicsomokat rárakjuk. Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad és megpirul.

Tálaláskor petrezselyemlevelekkel díszítjük, vajas burgonyát adhatunk hozzá.