Olajos hal készítése

Hozzávalók

  • 25 dkg apró hal 25 dkg apró hal
  • 2 dl olaj 2 dl olaj
  • néhány szem bors néhány szem bors
  • 2 babérlevél 2 babérlevél
  • só só

Elkészítés

A kis halakat megtisztítjuk, egy kissé megsózzuk és egy órát állni hagyjuk, majd egy tiszta tálra kitesszük, hogy a leve lecsurogjon. Azután a kis üvegekbe rakjuk úgy, hogy az üveg aljára néhány szem borsot, 1 babérlevelet, 1 kiskanál olajat teszünk. Ezután szorosan berakjuk a halakat amíg az üveg félig lesz és ekkor 2 kiskanál olajat és néhány szem borsot teszünk rá. Folytatjuk tovább a halakat berakni majd ismét 3 kiskanál olaj, néhány szem bors és egy babérlevél következik. Az üvegeket ne töltsük meg egészen, nehogy a hosszas gőzölés alatt az olaj kifollyon. Az üveget tiszta vászondarabbal szorosan lekötjük és 6 óra hosszat lassan gőzöljük.