Pácolt lazac

Hozzávalók

  • 800 g friss lazacfilé 800 g friss lazacfilé
  • 2 darab 2 darab
  • 1/2 evőkanál szemes fehér bors 1/2 evőkanál szemes fehér bors
  • 3 evőkanál só 3 evőkanál só
  • 3 evőkanál cukor 3 evőkanál cukor
  • 1 csokor kapor 1 csokor kapor

Elkészítés

Mosd meg majd töröld szárazra a lazacfilét. Törd össze a borsot és keverd össze a sóval és a cukorral. Szórd meg az egyik lazacszeletet a fűszerkeverék felével és takard be az összevágott kapor felével. Szórd meg a másik lazacszeletet a maradék fűszerrel, azután a kaporral. Fordítsd egymásra a két szeletet, tedd egy jól zárható tasakba. Félidőben fordítsd meg a szeleteket.

Pácolási idő két nap, hűtőben. Kapard le a fűszereket, majd szeleted fel a halat vékony szeletekre. Szervírozd citromgerezdekkel és főtt burgonyával.