Pangasius burger

Hozzávalók

  • 40 dkg pangasiusfilé 40 dkg pangasiusfilé
  • 25g szeletelt friss gyömbér 25g szeletelt friss gyömbér
  • 1 kis apróra vágott vöröshagyma 1 kis apróra vágott vöröshagyma
  • 1 dl víz 1 dl víz
  • 2 dl fehérbor 2 dl fehérbor
  • fel halleves kocka fel halleves kocka
  • 1 lime facsart gyümölcslé 1 lime facsart gyümölcslé
  • 2 csipet frissen őrölt fehér bors 2 csipet frissen őrölt fehér bors
  • 100 g hámozott és nagy darabokra vágott garnélarák 100 g hámozott és nagy darabokra vágott garnélarák
  • 2 evőkanál apróra vágott kapor 2 evőkanál apróra vágott kapor
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling hagyma 2 evőkanál apróra vágott snidling hagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • fél apróra vágott piros chilipaprika fél apróra vágott piros chilipaprika
  • fél apróra vágott piros (kaliforniai) paprika fél apróra vágott piros (kaliforniai) paprika
  • 1 evőkanál apróra vágott ecetes uborka 1 evőkanál apróra vágott ecetes uborka
  • 1 evőkanál apróra vágott kapribogyó 1 evőkanál apróra vágott kapribogyó
  • 1 db tojás 1 db tojás
  • 3 főtt burgonya kihűlve és paszírozva 3 főtt burgonya kihűlve és paszírozva
  • durván őrölt fekete bors durván őrölt fekete bors
  • só só
  • búzaliszt a panírozáshoz búzaliszt a panírozáshoz
  • olíva olaj a sütéshez olíva olaj a sütéshez

Elkészítés

pangasius recept

A vizet, bort, a fele lime levét helyezd egy serpenyőbe. Add hozzá a gyömbért, hagymát, ½ teáskanál sót, 2 csipet fehérborsot. Forrald fel és főzd 5 percig kis lángon. Tedd bele a halfiléket és párold 10 percig. Vedd ki a halfiléket és hagyd kihűlni.

A hideg pangasius halfiléket tedd bele egy nagy tálba, törd össze óvatosan egy favillával és add hozzá a hideg tört burgonyát, rákot, tojást, chilit, paprikát, uborkát, kaprot, metélő hagymát, petrezselymet és az apróra vágott kapribogyót. Keverd addig amíg jól összeáll. Utoljára keverd bele a rákokat és a maradék lime levét. Fűszerezd meg ½ teáskanál sóval és egy kis durván őrölt fekete borssal.

A masszát oszd fel négy részre (vagy 8 kisebbre) és formázd meg belőlük a burgereket. Forgasd meg a burgereket lisztben és hagyd állni őket egy tálban a hűtőben 1 óra hosszat.

Forrósítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben és pirítsd meg a burgerek benne kb. 5-6 percig mindkét oldalon. Légy óvatos, nehogy megégjenek!

Szervírozd a burgereket nagy pirított hamburgerzsemlével (óriás hamburgerpufi), paradicsomszeletekkel és hamburgerszósszal. Kiegészítésnek sült krumplit is rakhatsz hozzá.

A hamburgerszószt házilag is elkészítheted:

  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 kicsi csemegeuborka reszelve
  • 1 kisebb vörös vagy lilahagyma reszelve
  • só, bors ízlés szerint