Pangasius burger
Hozzávalók
- 40 dkg pangasiusfilé 40 dkg pangasiusfilé
 - 25g szeletelt friss gyömbér 25g szeletelt friss gyömbér
 - 1 kis apróra vágott vöröshagyma 1 kis apróra vágott vöröshagyma
 - 1 dl víz 1 dl víz
 - 2 dl fehérbor 2 dl fehérbor
 - fel halleves kocka fel halleves kocka
 - 1 lime facsart gyümölcslé 1 lime facsart gyümölcslé
 - 2 csipet frissen őrölt fehér bors 2 csipet frissen őrölt fehér bors
 - 100 g hámozott és nagy darabokra vágott garnélarák 100 g hámozott és nagy darabokra vágott garnélarák
 - 2 evőkanál apróra vágott kapor 2 evőkanál apróra vágott kapor
 - 2 evőkanál apróra vágott snidling hagyma 2 evőkanál apróra vágott snidling hagyma
 - 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
 - fél apróra vágott piros chilipaprika fél apróra vágott piros chilipaprika
 - fél apróra vágott piros (kaliforniai) paprika fél apróra vágott piros (kaliforniai) paprika
 - 1 evőkanál apróra vágott ecetes uborka 1 evőkanál apróra vágott ecetes uborka
 - 1 evőkanál apróra vágott kapribogyó 1 evőkanál apróra vágott kapribogyó
 - 1 db tojás 1 db tojás
 - 3 főtt burgonya kihűlve és paszírozva 3 főtt burgonya kihűlve és paszírozva
 - durván őrölt fekete bors durván őrölt fekete bors
 - só só
 - búzaliszt a panírozáshoz búzaliszt a panírozáshoz
 - olíva olaj a sütéshez olíva olaj a sütéshez
 
Elkészítés

A vizet, bort, a fele lime levét helyezd egy serpenyőbe. Add hozzá a gyömbért, hagymát, ½ teáskanál sót, 2 csipet fehérborsot. Forrald fel és főzd 5 percig kis lángon. Tedd bele a halfiléket és párold 10 percig. Vedd ki a halfiléket és hagyd kihűlni.
A hideg pangasius halfiléket tedd bele egy nagy tálba, törd össze óvatosan egy favillával és add hozzá a hideg tört burgonyát, rákot, tojást, chilit, paprikát, uborkát, kaprot, metélő hagymát, petrezselymet és az apróra vágott kapribogyót. Keverd addig amíg jól összeáll. Utoljára keverd bele a rákokat és a maradék lime levét. Fűszerezd meg ½ teáskanál sóval és egy kis durván őrölt fekete borssal.
A masszát oszd fel négy részre (vagy 8 kisebbre) és formázd meg belőlük a burgereket. Forgasd meg a burgereket lisztben és hagyd állni őket egy tálban a hűtőben 1 óra hosszat.
Forrósítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben és pirítsd meg a burgerek benne kb. 5-6 percig mindkét oldalon. Légy óvatos, nehogy megégjenek!
Szervírozd a burgereket nagy pirított hamburgerzsemlével (óriás hamburgerpufi), paradicsomszeletekkel és hamburgerszósszal. Kiegészítésnek sült krumplit is rakhatsz hozzá.
A hamburgerszószt házilag is elkészítheted:
- 3 evőkanál majonéz
 - 1 evőkanál ketchup
 - 1 kicsi csemegeuborka reszelve
 - 1 kisebb vörös vagy lilahagyma reszelve
 - só, bors ízlés szerint
 
