Panírozott menyhal

Hozzávalók

  • 1/2 kg menyhal 1/2 kg menyhal
  • 1/2 liter étolaj vagy sertés zsír 1/2 liter étolaj vagy sertés zsír
  • 3-4 evőkanál mustár 3-4 evőkanál mustár
  • 2 fej fokhagyma 2 fej fokhagyma
  • 1/4 csomag Kotányi halak fűszerkeverék 1/4 csomag Kotányi halak fűszerkeverék
  • 4 evőkanál liszt 4 evőkanál liszt
  • só só

Elkészítés

A kibelezett és lenyúzott menyhalak fejét levágjuk és vízben alaposan megtisztítjuk, majd kívül-belül besózzuk. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, 1 dl olajba tesszük és hozzáöntjük a mustárt és a fűszerkeveréket majd elkeverjük.

Mindezt a menyhalakra öntjük és alaposan átfogatjuk a halak testét. 2-3 órára hűtőben tesszük a halakat. Felhevítjük az olajat és a hűtőből kivett halakat halak fűszerkeverékkel kevert lisztben forgatjuk meg majd átsütjük addig amíg a lisztes bunda aranybarnává válik.