Paprikás keszeg roston
Hozzávalók
- 1 kg apró keszeg 1 kg apró keszeg
- 4 evőkanál liszt 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál olaj 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál piros fűszerpaprika 1 evőkanál piros fűszerpaprika
- 1 teáskanál só 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál törött fekete bors 1 mokkáskanál törött fekete bors
Elkészítés
A megtisztított, kibelezett kis halakat megsózzuk, és legalább fél órán keresztül hagyjuk állni. Ezalatt a piros fűszerpaprikát belekeverjük a lisztbe, a törött borssal együtt. A halakat egyenként belemártjuk a fűszeres lisztbe, olajjal megkenjük, majd a beolajozott rostra helyezzük jó szorosan egymás mellé. Ha a halak alsó fele megsült, megfordítjuk, és olajjal megkenve, a másik felét is ropogós-pirosra sütjük.
Fokhagymával ízesített mozzarellás-paradicsomsaláta illik hozzá:
Hozzávalók
- 50 dkg paradicsom
- 25 dkg mozzarella
- 1 fej radicchio
- fél fej klasszikus fejes saláta
- 1 sárgarépa
- só
- őrölt bors
- szárított oregánó
- 6 evőkanál olívaolaj
A paradicsomot megmossuk, leszárogatjuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A sajtot lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük. A salátaleveleket folyó víz alatt alaposan lemossuk, a sárgarépát megtisztítjuk. A kétféle salátát kisebb darabokra tépjük, a répát gyufaszálnyi hasábokra vágjuk.
A paradicsom- és sajtkarikákat váltakozva, legyező alakban a tányérokra rendezzük, a salátát melléhalmozzuk, a répacsíkokkal megszórjuk. Megsózzuk, a borssal és az oregánóval fűszerezzük. Végül az olívaolajjal megöntözve, friss franciakenyérrel tálaljuk.