Paprikás keszeg roston

Hozzávalók

  • 1 kg apró keszeg 1 kg apró keszeg
  • 4 evőkanál liszt 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál olaj 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál piros fűszerpaprika 1 evőkanál piros fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors 1 mokkáskanál törött fekete bors

Elkészítés

A megtisztított, kibelezett kis halakat megsózzuk, és legalább fél órán keresztül hagyjuk állni. Ezalatt a piros fűszerpaprikát belekeverjük a lisztbe, a törött borssal együtt. A halakat egyenként belemártjuk a fűszeres lisztbe, olajjal megkenjük, majd a beolajozott rostra helyezzük jó szorosan egymás mellé. Ha a halak alsó fele megsült, megfordítjuk, és olajjal megkenve, a másik felét is ropogós-pirosra sütjük.

Fokhagymával ízesített mozzarellás-paradicsomsaláta illik hozzá:

Hozzávalók

  • 50 dkg paradicsom
  • 25 dkg mozzarella
  • 1 fej radicchio
  • fél fej klasszikus fejes saláta
  • 1 sárgarépa
  • őrölt bors
  • szárított oregánó
  • 6 evőkanál olívaolaj

A paradicsomot megmossuk, leszárogatjuk, és fél centi vastag karikákra vágjuk. A sajtot lecsepegtetjük, és vékonyan felszeleteljük. A salátaleveleket folyó víz alatt alaposan lemossuk, a sárgarépát megtisztítjuk. A kétféle salátát kisebb darabokra tépjük, a répát gyufaszálnyi hasábokra vágjuk.

A paradicsom- és sajtkarikákat váltakozva, legyező alakban a tányérokra rendezzük, a salátát melléhalmozzuk, a répacsíkokkal megszórjuk. Megsózzuk, a borssal és az oregánóval fűszerezzük. Végül az olívaolajjal megöntözve, friss franciakenyérrel tálaljuk.