Paprikáslisztben sült keszeg balatoni módra
Hozzávalók
- Személyenként 2-3 db 25-30 dkg-os keszeg Személyenként 2-3 db 25-30 dkg-os keszeg
- liszt liszt
- paprika paprika
- só só
- olaj vagy zsír a sütéshez olaj vagy zsír a sütéshez
- citrom az ízesítéshez. citrom az ízesítéshez.
Elkészítés

A kopoltyúk mögött levágjuk a keszegek fejét. Utána beirdalás következik a bordával párhuzamosan 2-3 milliméterenként. Fontos, hogy az irdalás sűrűn legyen, így van esélye a kisebb szálkáknak felszívódni illetve átsülni. A keszegeket utána megsózzuk úgy, hogy az irdalásokba is kerüljön a sóból. Egy zacskóban összekeverjük a lisztet és a paprikát (1:2 arányban, két rész liszt egy rész paprika) majd ebben a zacskóban forgatjuk bele a halakat is. Kisebb halak esetén több paprika kerülhet a lisztbe mert gyorsabban átsülnek.
A keszegeket forró zsírban vagy olajban pirosra sütjük és citromkarikával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!