Paradicsomos sült keszeg

Hozzávalók

  • (4 személyre) 800 g keszegfilé (4 személyre) 800 g keszegfilé
  • csipetnyi köménymag csipetnyi köménymag
  • csipetnyi piros bors csipetnyi piros bors
  • 2 evőkanál finomliszt 2 evőkanál finomliszt
  • 400 g paradicsom 400 g paradicsom
  • 1 hagyma 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 2 gerezd fokhagyma
  • 200 ml fehérbor 200 ml fehérbor
  • 1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db lime 1 db lime
  • só só
  • bazsalikom bazsalikom

Elkészítés

A halfilét tisztítsuk, mossuk, majd szárítsuk meg. A hal bőrét párszor vágjuk be ferdén. Szórjuk meg a borssal, a köménymaggal és némi sóval, majd vékonyan bundázzuk be a finomliszttel. A paradicsomot mossuk meg, kockázzuk fel, majd helyezzük egy tepsibe. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. Öntsük alá a fehérbort és keverjük össze az alapanyagokat.

A filéket osszuk el a zöldségeken, majd öntsük rájuk az olívaolajat, és süssük a keszegeket kb. fél órán keresztül a sütőben. Közben, ha szükséges, önthetünk alá egy kevés vizet is. A kész halfilét és zöldséget ízesítsük friss bazsalikommal, a lime levével, esetleg sóval.

A halat sült burgonyával vagy tésztával tálalhatjuk.