Paradicsomos sült keszeg
Hozzávalók
- (4 személyre) 800 g keszegfilé (4 személyre) 800 g keszegfilé
- csipetnyi köménymag csipetnyi köménymag
- csipetnyi piros bors csipetnyi piros bors
- 2 evőkanál finomliszt 2 evőkanál finomliszt
- 400 g paradicsom 400 g paradicsom
- 1 hagyma 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml fehérbor 200 ml fehérbor
- 1 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db lime 1 db lime
- só só
- bazsalikom bazsalikom
Elkészítés
A halfilét tisztítsuk, mossuk, majd szárítsuk meg. A hal bőrét párszor vágjuk be ferdén. Szórjuk meg a borssal, a köménymaggal és némi sóval, majd vékonyan bundázzuk be a finomliszttel. A paradicsomot mossuk meg, kockázzuk fel, majd helyezzük egy tepsibe. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát is. Öntsük alá a fehérbort és keverjük össze az alapanyagokat.
A filéket osszuk el a zöldségeken, majd öntsük rájuk az olívaolajat, és süssük a keszegeket kb. fél órán keresztül a sütőben. Közben, ha szükséges, önthetünk alá egy kevés vizet is. A kész halfilét és zöldséget ízesítsük friss bazsalikommal, a lime levével, esetleg sóval.
A halat sült burgonyával vagy tésztával tálalhatjuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!