Petrezselymes csuka

Hozzávalók

  • 1 kg csuka 1 kg csuka
  • egészben egészben
  • 1 evőkanál só 1 evőkanál só
  • fél citrom leve fél citrom leve
  • petrezselyem petrezselyem
  • a sütéshez 3 evökanál vaj a sütéshez 3 evökanál vaj
  • 1 doboz csiperke gomba konzerv (egész fejek) 1 doboz csiperke gomba konzerv (egész fejek)
  • 2 dl tejszín 2 dl tejszín

Elkészítés

Tisztítsd meg a csukát majd dörzsöld be sóval és citrommal. Írdald be a halat és tegyél a résekbe petrezselymet. Tedd a halat kivajazott formába. Öntsd a gombát mellé levével együtt. 225 fokos sütőben süsd kb 30 percig. Locsolgasd a levével néha néha. Főtt burgonya illik mellé.