Pisztráng nyárson sütve I.

Hozzávalók

  • 4 pisztráng (kb. 1 kg) 4 pisztráng (kb. 1 kg)
  • 20 dkg füstölt szalonna 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál pirospaprika 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 mk. őrölt bors 1 mk. őrölt bors
  • só. só.

Elkészítés

A halakat kibelezzük, megmossuk és leszárítjuk. A nyársat a halak száján keresztül 2-3-szor kígyóvonalszerűen átszúrva a gerincszálkán, annyira toljuk fel, hogy a nyárs a farok végén kicsit kilátsszon. A nyársra húzott halakat kívül-belül sóval és borsos paprikakeverékkel beszórjuk. Parázs fölött, forgatva sütjük. A szalonnát külön nyársra húzzuk, sakktáblaszerűen bevagdossuk. Sütés közben a kiolvadó zsírt a halakra csöpögtetjük.