Pityókás ponty
Hozzávalók
- 1 kg filézett pontyszelet 1 kg filézett pontyszelet
- 1 kg hagyma (a pácoláshoz) 1 kg hagyma (a pácoláshoz)
- 40 dkg gomba 40 dkg gomba
- 2 dl tej 2 dl tej
- 2 dl vörösbor 2 dl vörösbor
- 5 dkg liszt 5 dkg liszt
- 10 dkg reszelt sajt 10 dkg reszelt sajt
- 1 csokor petrezselyem 1 csokor petrezselyem
- ?rölt bors ?rölt bors
- só só
- a sütéshez olaj a sütéshez olaj
Elkészítés
A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom. Ezután a hagymát leszedem, a halat lisztbe mártom és forró olajban kisütöm. Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom. A maradék zsíradékon a tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörös borral meglocsolom. A maradék zsíradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom és a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Reszelt sajttal dúsan meghintem és csupán addig sütöm amíg a mártás egyet rottyan, a sajt pedig kellően megolvad.
Másolás
A link a vágólapra másolva!