Ponty rácosan
Hozzávalók
- 1 db szép kövér ponty 1 db szép kövér ponty
- szalonna szalonna
- vöröshagyma vöröshagyma
- paradicsom paradicsom
- vörös paprika vörös paprika
- tejföl tejföl
Elkészítés
Egy szép kövér pontyot tisztítsunk meg, vágjuk kétfelé hosszában és sózzuk be, aztán a pikkelyes felét 2 ujjnyi távolságban vagdossuk be, de azért szét ne essék. Ezekbe a bevágásokba megfelelő hosszúságú só- és paprikába mártott szalonnaszeleteket rakjunk. Most a sütőpléh fenekére illesszünk ujjnyi vastag pálcácskákat egymástól 2 ujjnyi távolságban, ezekre tegyük a két fél halat egymás mellé, hintsük be karikára vágott vöröshagymával, paradicsomdarabokkal a szalonnával, szórjuk be paprikával és tejföllel leöntve, egy óráig süssük. Ha puhára sült, töltsünk még egy kevés tejfölt hozzá kicsit pároljuk meg s adjuk fel.
A recept 100 éves!
Másolás
A link a vágólapra másolva!