Pontypaprikás

Hozzávalók

  • 1,5 kg-nyi pontyszelet 1,5 kg-nyi pontyszelet
  • 8 dkg zsír 8 dkg zsír
  • egy nagy fej hagyma egy nagy fej hagyma
  • 2 zöldpaprika 2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom 1 paradicsom
  • 1 pohár tejföl 1 pohár tejföl
  • paprika paprika
  • 1 evőkanál liszt 1 evőkanál liszt
  • só só

Elkészítés

Az alaposan megtisztított szeleteket sóval bedörzsölöm és állni hagyom. A hagymát nagyon apróra vágom. A hagymát a zsírban sárgára pirítom, rászórom a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, a cikkekre vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát. Kevés vízzel öntöm fel. Mikor a hal megpuhult, hozzákeverem a habarást. Még néhány percig forralom, majd nokedlivel, vagy túrós csuszával tálalom.