Pontypaprikás
Hozzávalók
- 1,5 kg-nyi pontyszelet 1,5 kg-nyi pontyszelet
- 8 dkg zsír 8 dkg zsír
- egy nagy fej hagyma egy nagy fej hagyma
- 2 zöldpaprika 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom 1 paradicsom
- 1 pohár tejföl 1 pohár tejföl
- paprika paprika
- 1 evőkanál liszt 1 evőkanál liszt
- só só
Elkészítés
Az alaposan megtisztított szeleteket sóval bedörzsölöm és állni hagyom. A hagymát nagyon apróra vágom. A hagymát a zsírban sárgára pirítom, rászórom a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, a cikkekre vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát. Kevés vízzel öntöm fel. Mikor a hal megpuhult, hozzákeverem a habarást. Még néhány percig forralom, majd nokedlivel, vagy túrós csuszával tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!