Pontyrolád ecetes hagymával
Hozzávalók
- 1,6 kgh pontyfilé 1,6 kgh pontyfilé
- 50 dkg pontyikra 50 dkg pontyikra
- 3 adag besamell mártás 3 adag besamell mártás
- só só
- törött bors törött bors
- paprika paprika
- 5 tojásfehérje 5 tojásfehérje
- 10 adag hagymasaláta 10 adag hagymasaláta
Elkészítés
A pontyot kifilézzük és gyengén besózzuk. Az ikrát a besamellmártással és a fűszerekkel összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és jól összedolgozzuk. A halszeletekre osztjuk és szeletenként egyenként összegöngyöljük. Celofénba, vagy fóliába csomagolva, átkötve zöldséges lében megfőzzük. Ezután a léből kiszedjük, kihűtjük, kicsomagoljuk és a már előre elkészített hagymasalátában rétegesen lerakjuk. Pár órát hűtőben állni hagyjuk. Tálalásnál felszeleteljük, tálra rakjuk és a hagymasalátával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!