Pontyrolád ecetes hagymával

Hozzávalók

  • 1,6 kgh pontyfilé 1,6 kgh pontyfilé
  • 50 dkg pontyikra 50 dkg pontyikra
  • 3 adag besamell mártás 3 adag besamell mártás
  • só só
  • törött bors törött bors
  • paprika paprika
  • 5 tojásfehérje 5 tojásfehérje
  • 10 adag hagymasaláta 10 adag hagymasaláta

Elkészítés

A pontyot kifilézzük és gyengén besózzuk. Az ikrát a besamellmártással és a fűszerekkel összekeverjük, hozzáadjuk a tojásfehérjét és jól összedolgozzuk. A halszeletekre osztjuk és szeletenként egyenként összegöngyöljük. Celofénba, vagy fóliába csomagolva, átkötve zöldséges lében megfőzzük. Ezután a léből kiszedjük, kihűtjük, kicsomagoljuk és a már előre elkészített hagymasalátában rétegesen lerakjuk. Pár órát hűtőben állni hagyjuk. Tálalásnál felszeleteljük, tálra rakjuk és a hagymasalátával tálaljuk.