Pórés ananászos lazac

Hozzávalók

  • 4 személyre: 500 g filézett lazac 4 személyre: 500 g filézett lazac
  • fél citrom leve fél citrom leve
  • 2 ágacska kapor 2 ágacska kapor
  • 200 ml hallé 200 ml hallé
  • 2 ek. őrölt curry 2 ek. őrölt curry
  • 125 ml tejszín 125 ml tejszín
  • 2 ek. világos rántás 2 ek. világos rántás
  • só só
  • bors bors
  • 1 szál kisebb póréhagyma 1 szál kisebb póréhagyma
  • 200 g friss ananászhús 200 g friss ananászhús
  • 3 ek. vaj 3 ek. vaj
  • 1 ek. liszt 1 ek. liszt

Elkészítés

A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet és 4 cm-es darabokra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a tevelét. A hallét a curryvel és a tejszínnel elkeverve felforraljuk. Állandó keverés mellett bele tesszük a rántást, és 1-2 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. A pórét megmossuk, megtisztítjuk, hosszában elfelezzük és szeletekre vágjuk. Az ananászt felaprítjuk és a póréval együtt megpároljuk 1 evőkanál felhevített vajon. Egy másik serpenyőben a sóval, borssal és liszttel meg hintett halat 3-4 percig sütjük 2 evőkanálnyi forró vajon. Az ananászos-pórés zöldséget és a lazacot a mártásba rakjuk, pár percig érleljük benne, majd tányérokra osztjuk és kaporral díszítve, rizskörettel tálaljuk.