Pórés ananászos lazac
Hozzávalók
- 4 személyre: 500 g filézett lazac 4 személyre: 500 g filézett lazac
- fél citrom leve fél citrom leve
- 2 ágacska kapor 2 ágacska kapor
- 200 ml hallé 200 ml hallé
- 2 ek. őrölt curry 2 ek. őrölt curry
- 125 ml tejszín 125 ml tejszín
- 2 ek. világos rántás 2 ek. világos rántás
- só só
- bors bors
- 1 szál kisebb póréhagyma 1 szál kisebb póréhagyma
- 200 g friss ananászhús 200 g friss ananászhús
- 3 ek. vaj 3 ek. vaj
- 1 ek. liszt 1 ek. liszt
Elkészítés
A halat leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet és 4 cm-es darabokra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a tevelét. A hallét a curryvel és a tejszínnel elkeverve felforraljuk. Állandó keverés mellett bele tesszük a rántást, és 1-2 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. A pórét megmossuk, megtisztítjuk, hosszában elfelezzük és szeletekre vágjuk. Az ananászt felaprítjuk és a póréval együtt megpároljuk 1 evőkanál felhevített vajon. Egy másik serpenyőben a sóval, borssal és liszttel meg hintett halat 3-4 percig sütjük 2 evőkanálnyi forró vajon. Az ananászos-pórés zöldséget és a lazacot a mártásba rakjuk, pár percig érleljük benne, majd tányérokra osztjuk és kaporral díszítve, rizskörettel tálaljuk.