Ráczponty
Hozzávalók
- 1 kg ponty 1 kg ponty
- 2 kanál zsír 2 kanál zsír
- 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg burgonya 1 kg burgonya
- 1 fej hagyma 1 fej hagyma
- pár kanál lecsó (vagy 1 db zöldpaprika pár kanál lecsó (vagy 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom) 1 db paradicsom)
- 1 pohár tejföl 1 pohár tejföl
- 1 kanál liszt 1 kanál liszt
- paprika paprika
- só só
Elkészítés
A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott főtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tepsiben a krumplira rétegelem a halszeleteket. Meghintem vékonyra vágott hagymakarikákkal, meglocsolom olvasztott zsírral. A lisztet elhabarom a tejföllel és ráöntöm a tepsire, majd összerázom. Karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót) teszek a tetejére és nem túl forró sütőben szép pirosra sütöm. Tálaláskor a tetejét díszíthetem tejföllel és paprikaszínnel.
Másolás
A link a vágólapra másolva!