Rombuszhal tormával

Hozzávalók

  • 1 1/4 kg rombuszhal fej nélkül 1 1/4 kg rombuszhal fej nélkül
  • 2 evőkanál só 2 evőkanál só
  • 1/2 evőkanál ecet 1/2 evőkanál ecet
  • 1 l víz 1 l víz
  • 5 szem feketebors 5 szem feketebors
  • 1 hagyma 1 hagyma
  • 1 répa 1 répa
  • 1 csokor petrezselyem 1 csokor petrezselyem
  • 75 g vaj 75 g vaj
  • 1 dl finomra reszelt torma 1 dl finomra reszelt torma

Elkészítés

Mosd meg a halat, sózd be, locsold meg az ecettel. Tedd félre 15 percre.

Öntsd a vizet egy tűzálló tálba, tedd bele a maradék sót, a borsot, a szeletelt hagymát, a feldarabolt répát és a csokor petrezselymet.

Tedd a sütőbe 175 fokra, néhány percre. Tedd a lébe a rombuszhalat, és főzd kb 25 percig. Ha kész, óvatosan vedd ki, húzd le a bőrét.

Olvaszd fel a vajat egy lábasban, tegyél hozzá 2-3 evőkanál maradék hallevet amiben a halat főzted. Reszeld bele a tormát és főzd amíg a torma megpuhul.

Locsold meg a halat a tormás lével, és szervírozd tört burgonyával.