Skandináv hal alaplé
Hozzávalók
- 500 g halaprólék pl. fej 500 g halaprólék pl. fej
- 1,5 l víz 1,5 l víz
- 1 hagyma 1 hagyma
- 1 zellergumó kb. 100 g 1 zellergumó kb. 100 g
- fél szár póréhagyma fél szár póréhagyma
- 3 zellerszár 3 zellerszár
- 1 csokor petrezselyem 1 csokor petrezselyem
- 1 babérlevél 1 babérlevél
- 1 teáskanál só 1 teáskanál só
- 5 szem fehér bors 5 szem fehér bors
Elkészítés
Mosd meg a halaprólékot, tedd egy lábasba majd öntsd fel vízzel. Főzd fel majd ha felforrt mérsékeld a hőfokot. A forrás során keletkezett habot szedd le óvatosan.
Vágd össze a hagymát, a zellergumót, a póréhagymát és a zellerszárat. Tedd bele a zöldségeket a borsot és a babérlevelet.
Hagyd még 10 percig főni majd zárd el alatta a meleget. Az alaplé álljon még 30 percig majd szűrd le.
Másolás
A link a vágólapra másolva!