Skandináv hal alaplé

Hozzávalók

  • 500 g halaprólék pl. fej 500 g halaprólék pl. fej
  • 1,5 l víz 1,5 l víz
  • 1 hagyma 1 hagyma
  • 1 zellergumó kb. 100 g 1 zellergumó kb. 100 g
  • fél szár póréhagyma fél szár póréhagyma
  • 3  zellerszár 3  zellerszár
  • 1 csokor petrezselyem 1 csokor petrezselyem
  • 1 babérlevél 1 babérlevél
  • 1 teáskanál só 1 teáskanál só
  • 5 szem fehér bors 5 szem fehér bors

Elkészítés

Mosd meg a halaprólékot, tedd egy lábasba majd öntsd fel vízzel. Főzd fel majd ha felforrt mérsékeld a hőfokot. A forrás során keletkezett habot szedd le óvatosan.

Vágd össze a hagymát, a zellergumót, a póréhagymát és a zellerszárat. Tedd bele a zöldségeket a borsot és a babérlevelet.

Hagyd még 10 percig főni majd zárd el alatta a meleget. Az alaplé álljon még 30 percig majd szűrd le.