Sóban sült süllő

Hozzávalók

  • 1 1/2 kg süllő 1 1/2 kg süllő
  • 1/2 citrom 1/2 citrom
  • 1 csokor petrezselyem 1 csokor petrezselyem
  • 4 dl durva őrlésű só 4 dl durva őrlésű só
  • 1/2 teáskanál fehér bors 1/2 teáskanál fehér bors

Elkészítés

Kapcsold a sütőt 200 fokra. Tisztítsd meg a halat de ne pikkelyezd le. Belül kend be a fél citrom levével és fűszerezd fehér borssal. Helyezd a petrezselymet a hal belsejébe.

Vegyél elő egy tűzálló tálat amiben a hal pont elfér. Teríts szét kb. 1 cm vastagságban durva őrlésű sót a tál aljában majd helyezd rá a halat. A maradék sóval takard be, ügyelj rá hogy ne látszódjon ki a hal sehol. Permetezd be egy kis vízzel a betakart halat. (ha van permetező flaskád akkor az a legjobb megoldás erre a feladatra)

Helyezd a halat a sütőbe 1 óra 15 percre. Sütés után óvatosan távolítsd el a sót a hal bőrével együtt.

Tedd át a halat egy tálalótálba és szervírozd főtt tört burgonyával, citromgerezdekkel és olvasztott vajjal.