Sügér gombával
Hozzávalók
- 600 g sügérfilé 600 g sügérfilé
- 200 g champion gomba 200 g champion gomba
- 50 g vaj vagy margarin 50 g vaj vagy margarin
- 1/2 teáskanál worcestershire-szósz 1/2 teáskanál worcestershire-szósz
- fél citrom leve fél citrom leve
- 2 evőkanál víz 2 evőkanál víz
- 1 savanykás alma 1 savanykás alma
- só só
- bors bors
- 1/2 evökanál liszt 1/2 evökanál liszt
- 2 dl tejszín 2 dl tejszín
Elkészítés
Mosd meg és szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajban, add hozzá a worcesterszoszt a citrom levét és a vizet. Kis lángon párold 10 percig. Pucold meg az almát és szeleteld fel vékonyan. Add a gombához, sózd és borsozd, hagyd még néhány percig párolódni.
Tedd bele a sügérfilét és fedd le. Fordítsd meg néha néha és kb. 8 percig hagyd párolódni.
Óvatosan vedd ki a halat. Keverd össze a lisztet a tejszínnel és sűrítsd be vele a szószt.
Tedd vissza a halat, majd szervírozd főtt burgonyával vagy burgonyapürével.
Másolás
A link a vágólapra másolva!