Sügér gombával

Hozzávalók

  • 600 g sügérfilé 600 g sügérfilé
  • 200 g champion gomba 200 g champion gomba
  • 50 g vaj vagy margarin 50 g vaj vagy margarin
  • 1/2 teáskanál worcestershire-szósz 1/2 teáskanál worcestershire-szósz
  • fél citrom leve fél citrom leve
  • 2 evőkanál víz 2 evőkanál víz
  • 1 savanykás alma 1 savanykás alma
  • só só
  • bors bors
  • 1/2 evökanál liszt 1/2 evökanál liszt
  • 2 dl tejszín 2 dl tejszín

Elkészítés

Mosd meg és szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajban, add hozzá a worcesterszoszt a citrom levét és a vizet. Kis lángon párold 10 percig. Pucold meg az almát és szeleteld fel vékonyan. Add a gombához, sózd és borsozd, hagyd még néhány percig párolódni.

Tedd bele a sügérfilét és fedd le. Fordítsd meg néha néha és kb. 8 percig hagyd párolódni.

Óvatosan vedd ki a halat. Keverd össze a lisztet a tejszínnel és sűrítsd be vele a szószt.

Tedd vissza a halat, majd szervírozd főtt burgonyával vagy burgonyapürével.