Sügér párolva
Hozzávalók
- 1 db nagyobb sügér 1 db nagyobb sügér
- 6 deka vaj 6 deka vaj
- 5 deka reszelt vöröshagyma 5 deka reszelt vöröshagyma
- petrezselyem zöldje petrezselyem zöldje
- 3 szeletke szardella 3 szeletke szardella
- evőkanál kapribogyó evőkanál kapribogyó
- 2 deci fehér bor 2 deci fehér bor
- fél citrom. fél citrom.
Elkészítés
A sügért (nagyobb fajtájút), nehezen lefejthető pikkelyeitől megfosztva, belét, hólyagját, kopoltyúját kiszedve kimossuk, egy tűzálló tálat vajjal kikenve, a halat belehelyezzük, apróra vágott hagymával, petrezselyemmel, 3 darab megtisztított és jól elaprózott szardellával és egy evőkanál kaprival meghintjük, tetejét apró vajdarabkákkal megkenjük, a hal alá pedig egy pohár fehér bort öntünk. A tálat lefödjük és lassú tűzön, többszöri rázás közben átpároljuk. Citromlével permetezve tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!