Süllő gombával töltve
Hozzávalók
- 1 nagyobb (kb. 1 kg-os) süllő 1 nagyobb (kb. 1 kg-os) süllő
- 1 közepes fej hagyma 1 közepes fej hagyma
- 400 g erdei gomba (rókagomba 400 g erdei gomba (rókagomba
- vargánya stb.) vargánya stb.)
- 100 g vaj vagy olaj 100 g vaj vagy olaj
- 1 csokor petrezselyem 1 csokor petrezselyem
- őrölt szerecsendió őrölt szerecsendió
- só só
Elkészítés
4 személyre
A megtisztított, megmosott halat fél órára besózzuk. A finomra vágott hagymát 1 evőkanál olajban vagy vajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gondosan megmosott, vékonyan felszeletelt gombát, a vágott petrezselymet, egy csipet szerecsendiót, ízlés szerint sót, és saját levében puhára pároljuk, zsírjára pirítjuk. Mindezt a hal hasüregébe töltjük, hústűvel megtűzzük, a halat kivajazott tepsibe fektetjük, megöntözzük a maradék olajozott vajjal vagy az olajjal, alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél (180 C) kb. 25 percig pároljuk. Levesszük róla az alufóliát, és erős tűzön aranybarnára pirítjuk. Sütőlapáttal tálra csúsztatjuk, citromkarikával petrezselyemmel díszítjük. Burgonyapüré illik hozzá.
Másolás
A link a vágólapra másolva!