Süllő pikáns szószban

Hozzávalók

  • 600 g süllő filé 600 g süllő filé
  • 1 teáskanál só 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál liszt 3 evőkanál liszt
  • 1 felvert tojás 1 felvert tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál margarin 1 evőkanál margarin
  • 50 g szardella filé 50 g szardella filé
  • 1,5 dl főzőtejszín 1,5 dl főzőtejszín
  • bors bors

Elkészítés

Sózd be a filéket. Panírozd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Süsd meg a halakat aranysárgára a margarinba. Tedd félre, de tartsd melegen.

A szardellafiléket tedd a serpenyőbe, amiben a halat sütötted ki. Öntsd fel tejszínnel és főzd egy pár percig. Sózd, borsozd.

Szervírozd a halat a szósszal és főtt burgonyával.