Sült ponty mártással

Hozzávalók

  • 1 és fél kg-os ponty 1 és fél kg-os ponty
  • kevés só kevés só
  • törött bors törött bors
  • 6-8 deka vaj 6-8 deka vaj
  • 3 dl tejföl 3 dl tejföl
  • 1 citrom leve 1 citrom leve
  • kevés citrom héja kevés citrom héja
  • 10 szem kapribogyó 10 szem kapribogyó
  • 3 dg zsemlyemorzsa 3 dg zsemlyemorzsa

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy a hal egészben maradjon. Kevés törött borsot sóval összekeverünk, ezzel besózzuk, olvasztott vajjal bekenjük és rostélyon megsütjük. Ha jól megsült, tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a tejfölt, a citromnak a levét, apróra vágott citromhéjat, kevés kaprit, egy marék zsemlyemorzsát és néhány darabka írósvajat adunk hozzá majd jól felfűzzük.