Sült ponty mártással
Hozzávalók
- 1 és fél kg-os ponty 1 és fél kg-os ponty
- kevés só kevés só
- törött bors törött bors
- 6-8 deka vaj 6-8 deka vaj
- 3 dl tejföl 3 dl tejföl
- 1 citrom leve 1 citrom leve
- kevés citrom héja kevés citrom héja
- 10 szem kapribogyó 10 szem kapribogyó
- 3 dg zsemlyemorzsa 3 dg zsemlyemorzsa
Elkészítés
A pontyot megtisztítjuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy a hal egészben maradjon. Kevés törött borsot sóval összekeverünk, ezzel besózzuk, olvasztott vajjal bekenjük és rostélyon megsütjük. Ha jól megsült, tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a tejfölt, a citromnak a levét, apróra vágott citromhéjat, kevés kaprit, egy marék zsemlyemorzsát és néhány darabka írósvajat adunk hozzá majd jól felfűzzük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!