Sült sügér

Hozzávalók

  • 4 sügér kifilézve 4 sügér kifilézve
  • 1 dl zsemlemorzsa 1 dl zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál só 1 teáskanál só
  • 100 g vaj vagy margarin 100 g vaj vagy margarin
  • 1/2 dl finomra vágott kapor 1/2 dl finomra vágott kapor
  • 1/2 dl finomra vágott snidling 1/2 dl finomra vágott snidling
  • 1/2 dl finomra vágott petrezselyem 1/2 dl finomra vágott petrezselyem

Elkészítés

Keverd össze a sót a zsemlemorzsával. Forrósítsd fel a vaj felét. Forgasd a filéket a zsemlemorzsába majd süsd mindkét oldalát kb 5-5 percig a felforrósított vajon. Forrósítsd fel a maradék vajat. Szórd meg a filéket a zöld fűszerekkel majd locsold meg a felolvasztott vajjal. Szervírozd főtt burgonyával.