Sült tengeri hal bormártásban
Hozzávalók
- 75 dkg tengeri halfilé 75 dkg tengeri halfilé
- kis háromszögekre vágva kis háromszögekre vágva
- 1,5 teáskanál só 1,5 teáskanál só
- 1 evőkanál kukoricaliszt 1 evőkanál kukoricaliszt
- 2 tojásfehérje 2 tojásfehérje
- 3 dl olaj 3 dl olaj
- 2-3 evőkanál szárított fafülegomba 2-3 evőkanál szárított fafülegomba
- feláztatva feláztatva
- a tönkjétől megfosztva a tönkjétől megfosztva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma 2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés
Sózzuk meg az ék alakúra vágott halszeletkéket és forgassuk kukoricalisztbe, majd mártsuk a tojásfehérjék és 1,5 teáskanál olaj keverékébe. Közepes tűzön forrósítsuk meg a maradék olajat, és süssük a halszeleteket 2 percig, amíg ropogósak és aranysárgák nem lesznek. Vegyük ki, csurgassuk le, tartsuk melegen. Tegyük félre az olajat, kivéve 1 evőkanállal. Ehhez adjuk hozzá a gombát és az összezúzott fokhagymát, pirítsuk néhány másodpercig. Keverjük össze a mártást és öntsük hozzá, kavargassuk kb. másfél percig, amíg besűrűsödik. Ekkor tegyük vissza egyenként a halszeleteket, s mihelyt a mártás ismét felforr, vegyük a lángot takarékra, pároljuk egy percig. Forrón tálaljuk, karikára vágott zöldhagymával díszítve.
Hozzávalók a mártáshoz:
- 2 szelet friss gyömbérgyökér leve (apróra kell vágni, és fokhagymapréssel kinyomni a levét; helyettesíthető egy csipet gyömbérporral)
- 4 evőkanál fehér bor
- 4 evőkanál tyúkleves
- 1 teáskanál cukor
- 1 evőkanál kukoricaliszt 3 evőkanál vízben oldva
- karikára vágott zöldhagyma a díszítéshez
Másolás
A link a vágólapra másolva!