Szalonnás pontyszelet

Hozzávalók

  • 1 kg pontyszelet 1 kg pontyszelet
  • 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt szalonna
  • kis fej reszelt hagyma kis fej reszelt hagyma
  • 2 db zsemle áztatva 2 db zsemle áztatva
  • reszelt sajt reszelt sajt
  • 2 db tojás 2 db tojás
  • só só
  • bors bors
  • petrezselyemzöld petrezselyemzöld

Elkészítés

A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát. Beleteszem a két áztatott és jól kifacsart zsemlét, a tojásokat, megfűszerezem sóval, borssal és finoman megvágott petrezselyemzölddel. Jól megzsírozott, zománcos tepsibe belerakom a halszeleteket, mindegyiket megkenem a töltelékkel és leöntöm az egészet 2 dl tejföllel és 2 tojássárga keverékével. Beteszem a forró sütőbe és sütöm 20-30 percig. Megszórom a tetejét reszelt sajttal is.