Szalonnás pontyszelet
Hozzávalók
- 1 kg pontyszelet 1 kg pontyszelet
- 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt szalonna
- kis fej reszelt hagyma kis fej reszelt hagyma
- 2 db zsemle áztatva 2 db zsemle áztatva
- reszelt sajt reszelt sajt
- 2 db tojás 2 db tojás
- só só
- bors bors
- petrezselyemzöld petrezselyemzöld
Elkészítés
A pontyszeleteket besozom és kissé bepaprikázom. Kisütöm az apró kockára vágott füstölt szalonnát és felfuttatom a zsírján a reszelt hagymát. Beleteszem a két áztatott és jól kifacsart zsemlét, a tojásokat, megfűszerezem sóval, borssal és finoman megvágott petrezselyemzölddel. Jól megzsírozott, zománcos tepsibe belerakom a halszeleteket, mindegyiket megkenem a töltelékkel és leöntöm az egészet 2 dl tejföllel és 2 tojássárga keverékével. Beteszem a forró sütőbe és sütöm 20-30 percig. Megszórom a tetejét reszelt sajttal is.
Másolás
A link a vágólapra másolva!