Szegedi halsaláta

Hozzávalók

  • 1 kg süllő 1 kg süllő
  • 1 babérlevél 1 babérlevél
  • tárkony tárkony
  • 1 teáskanál szemes bors 1 teáskanál szemes bors
  • 2 db zöldpaprika 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom 2 db paradicsom
  • 2 teáskanál ecet 2 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál pirospaprika 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fehér bors 1 teáskanál fehér bors
  • 1 db vöröshagyma 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál Erős Pista 1 teáskanál Erős Pista
  • 1 kanál snidling hagyma 1 kanál snidling hagyma
  • só só

Elkészítés

A süllőt megpucoljuk, filézzük és a bőrét lehúzzuk. A halcsontokból, fejből, uszonnyokból, a babérlevélből, az egész borsból, 1 teáskanál ecetből, a tárkonyból vízzel és sóval alaplevet készítünk melyben megfőzzük a süllőt.

A zöldpaprikát és a paradicsomot fél centis kockákra vágjuk. A vöröshagymát a snidlingel felaprózzuk. Öntetet készítünk az ecetből, fűszerpaprikából, borsból, Erős Pistából és sóból majd óvatosan hozzákeverjük a halat, a zöldségeket, az apróra vágott snidlinget és vöröshagymát. 1-2 órát hűtőben érleljük.