Szolnoki ponty
Hozzávalók
- 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
- 10 dkg zsír 10 dkg zsír
- 12 dkg vöröshagyma 12 dkg vöröshagyma
- 3 dl. tejföl 3 dl. tejföl
- 2 dkg pirospaprika 2 dkg pirospaprika
- só só
- köret. köret.
Elkészítés
A megtisztított halat egészben hagyjuk, irdaljuk, sóval bedörzsöljük, és zsírral kikent tűzálló edénybe tesszük. Zsírban apróra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a pirospaprikát, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük, és ezt a masszát a tűzálló tálban elhelyezett halra öntjük, majd forró sütőben mintegy 30 percig - amíg a hal húsa meg nem puhul - pároljuk. Csuszatésztával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!