Tejben párolt menyhal rákkal és tormával
Hozzávalók
- 700g menyhal filé 700g menyhal filé
- 5dl tej 5dl tej
- 5db egész feketebors 5db egész feketebors
- 1 babérlevél 1 babérlevél
- só só
- 500g garnélarák 500g garnélarák
- 100g torma 100g torma
- 150g vaj 150g vaj
Elkészítés
Kezd a szósszal. Pucold meg a rákot és reszeld le a tormát. Forrósítsd fel a vajat, majd húzd félre, amíg leülepszik. Szűrd le, majd keverd össze a rákkal és a tormával.
Először mosd meg majd töröld meg a halfiléket. Forrald fel a tejet a borssal és a babérlevéllel együtt. Sózd meg, majd mérsékeld a meleget alatta. Tedd a tejbe a halfiléket, majd hagyd alacsony hőfokon párolódni 8-10 percig. Vedd ki a halszeleteket és tálald a szósszal és főtt burgonyával, párolt cukorborsóval.
Másolás
A link a vágólapra másolva!