Tejben párolt menyhal rákkal és tormával

Hozzávalók

  • 700g menyhal filé 700g menyhal filé
  • 5dl tej 5dl tej
  • 5db egész feketebors 5db egész feketebors
  • 1 babérlevél 1 babérlevél
  • só só
  • 500g garnélarák 500g garnélarák
  • 100g torma 100g torma
  • 150g vaj 150g vaj

Elkészítés

Kezd a szósszal. Pucold meg a rákot és reszeld le a tormát. Forrósítsd fel a vajat, majd húzd félre, amíg leülepszik. Szűrd le, majd keverd össze a rákkal és a tormával.

Először mosd meg majd töröld meg a halfiléket. Forrald fel a tejet a borssal és a babérlevéllel együtt. Sózd meg, majd mérsékeld a meleget alatta. Tedd a tejbe a halfiléket, majd hagyd alacsony hőfokon párolódni 8-10 percig. Vedd ki a halszeleteket és tálald a szósszal és főtt burgonyával, párolt cukorborsóval.