Tejfölös afrikai harcsa
Hozzávalók
- 4 szelet afrikai harcsafilé (vagy 2 egész harcsa) 4 szelet afrikai harcsafilé (vagy 2 egész harcsa)
- egy csomag bacon szalonna egy csomag bacon szalonna
- só só
- bors bors
- zsálya zsálya
- 2 dl tejföl 2 dl tejföl
Elkészítés
Kibéleljük alufóliával a sütőlapot. Ráfektetünk 8 szelet bacon szalonnát. Erre rátesszük az afrikai harcsát, amit előtte besózunk és borsozunk. A harcsákra bőségesen teszünk zsályát (egész zsálya szárakat, olyan hosszút, mint a hal). Megint beborítjuk baconnal és kb. 200 fokon sütjük 20-30 percet. Kicsit tovább kell sütni, ha egész harcsákról van szó és ebben az esetben a zsályát a harcsa belsejébe érdemes tenni. Mielőtt kivesszük a sütőből, egy 2 dl-es tejfölt elkenünk a halak tetején, és még 5 percig sütjük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!