Tejfölös csuka

Hozzávalók

  • 2 kg csuka 2 kg csuka
  • 1 liter víz 1 liter víz
  • 2 szál sárgarépa 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 szál torma 1 szál torma
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 kanál vaj 1 kanál vaj
  • 5 dl tejföl 5 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt 1 evőkanál liszt
  • só só

Elkészítés

A csukát megtisztitjuk és besózzuk. A sárgarépát, a petrezselymet a vöröshagymát és a tormát vajjal egy lábasba tesszük és puhára főzzük a vizzel együtt. Az 5 dl tejfölt egy fakanál liszttel összehabarjuk majd a zöldséges levet rászűrjük a habarásra. Ebbe helyezzük bele a halat, majd gyors tűznél forraljuk. Ha a csuka megpuhult haltálra helyezzük, meghintjük reszelt tormával. Rizzsel tálaljuk.