Tejfölös csuka
Hozzávalók
- 2 kg csuka 2 kg csuka
- 1 liter víz 1 liter víz
- 2 szál sárgarépa 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 szál torma 1 szál torma
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 kanál vaj 1 kanál vaj
- 5 dl tejföl 5 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt 1 evőkanál liszt
- só só
Elkészítés
A csukát megtisztitjuk és besózzuk. A sárgarépát, a petrezselymet a vöröshagymát és a tormát vajjal egy lábasba tesszük és puhára főzzük a vizzel együtt. Az 5 dl tejfölt egy fakanál liszttel összehabarjuk majd a zöldséges levet rászűrjük a habarásra. Ebbe helyezzük bele a halat, majd gyors tűznél forraljuk. Ha a csuka megpuhult haltálra helyezzük, meghintjük reszelt tormával. Rizzsel tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!