Tejfölös ponty II.
Hozzávalók
- 1 kg ponty 1 kg ponty
- 5 dkg zsír 5 dkg zsír
- 2 dl tejföl 2 dl tejföl
- paprika paprika
- hagyma hagyma
Elkészítés
A pontyot megtisztítjuk, és besózzuk. Ha a ponty nagyobb, akkor hosszában kettészeljük. Bezsírozott zománctepsibe tesszük, megszórjuk apróra vágott hagymával, paprikával meghintjük, vajpapírral letakarva kevés vizet adunk hozzá és a tűzhelyen forraljuk. Utána forró sütőbe tesszük, ahol 15-20 percig sütjük. Két dl tejfölt 1 kávéskanál liszttel elkeverünk, a pontyra öntjük, ezzel is egyszer felforraljuk és egészben tálra helyezzük. A paprikás levet ráöntjük. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!