Tejfölös régimódi harcsapaprikás

Hozzávalók

  • 1 kg harcsa 1 kg harcsa
  • 5 dkg sertészsír 5 dkg sertészsír
  • 1 nagy fej hagyma 1 nagy fej hagyma
  • 2 dl tejföl 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál piros paprika 1 kávéskanál piros paprika
  • só só

Elkészítés

A pikkelytelen hosszúra nyúlt nyálkás testű harcsák közül a 3-6 kilós példányok húsa a legízletesebb. A kisebb példányok tisztítását érdemes egy nagyobb edénybe néhány másodpercig forró vízbe való mártással kezdeni. A nagyobbakat ha nincs megfelelő nagyságú edény akkor a fürdőkádba forrázhatjuk le. A forrázás után a nyálka és a hal bőre is egyszerűen lekaparható.

A harcsát gondosan tisztítsuk meg, a bőrét kaparjuk le. A megolvasztott sertészsírba tegyük bele a hagymát és a paprikát. Keverjük jól össze a hüvelykujjnyira darabol harcsahússal majd öntsünk rá 2 dl vizet és a tejfölt. Nagyobb lángon főzzük negyed órát. A főzés után már ne keverjük mert a halhús szétomlik.

Tálaljuk nokedlivel vagy főtt krumplival.