Tejfölös régimódi harcsapaprikás
Hozzávalók
- 1 kg harcsa 1 kg harcsa
- 5 dkg sertészsír 5 dkg sertészsír
- 1 nagy fej hagyma 1 nagy fej hagyma
- 2 dl tejföl 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál piros paprika 1 kávéskanál piros paprika
- só só
Elkészítés
A pikkelytelen hosszúra nyúlt nyálkás testű harcsák közül a 3-6 kilós példányok húsa a legízletesebb. A kisebb példányok tisztítását érdemes egy nagyobb edénybe néhány másodpercig forró vízbe való mártással kezdeni. A nagyobbakat ha nincs megfelelő nagyságú edény akkor a fürdőkádba forrázhatjuk le. A forrázás után a nyálka és a hal bőre is egyszerűen lekaparható.
A harcsát gondosan tisztítsuk meg, a bőrét kaparjuk le. A megolvasztott sertészsírba tegyük bele a hagymát és a paprikát. Keverjük jól össze a hüvelykujjnyira darabol harcsahússal majd öntsünk rá 2 dl vizet és a tejfölt. Nagyobb lángon főzzük negyed órát. A főzés után már ne keverjük mert a halhús szétomlik.
Tálaljuk nokedlivel vagy főtt krumplival.
Másolás
A link a vágólapra másolva!