Tőkehal spanyol módra

Hozzávalók

  • 4 db tőkehalfilé 4 db tőkehalfilé
  • kb 800 g kb 800 g
  • 3 evőkanál vaj vagy margarin 3 evőkanál vaj vagy margarin
  • 3 evőkanál friss vagy 1 1/2 evőkanál szárított oregánó 3 evőkanál friss vagy 1 1/2 evőkanál szárított oregánó
  • 1/2 evőkanál apróra vágott chili 1/2 evőkanál apróra vágott chili
  • 1 evőkanál só 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 1 db citrom 1 db citrom

Elkészítés

Vajazz ki egy tűzálló tálat, tedd a halszeleteket bele. Olvaszd fel a vajat egy lábasban, add hozzá az oregánót a chilit és a sót. Öntsd a fűszeres vajat a halra majd süsd 175 fokon 15-20 percig.

Ha kész szórd meg a petrezselyemmel és díszítsd citromkarikákkal. Szervírozd főtt rizzsel és salátával.