Tőkehal spanyol módra
Hozzávalók
- 4 db tőkehalfilé 4 db tőkehalfilé
- kb 800 g kb 800 g
- 3 evőkanál vaj vagy margarin 3 evőkanál vaj vagy margarin
- 3 evőkanál friss vagy 1 1/2 evőkanál szárított oregánó 3 evőkanál friss vagy 1 1/2 evőkanál szárított oregánó
- 1/2 evőkanál apróra vágott chili 1/2 evőkanál apróra vágott chili
- 1 evőkanál só 1 evőkanál só
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 db citrom 1 db citrom
Elkészítés
Vajazz ki egy tűzálló tálat, tedd a halszeleteket bele. Olvaszd fel a vajat egy lábasban, add hozzá az oregánót a chilit és a sót. Öntsd a fűszeres vajat a halra majd süsd 175 fokon 15-20 percig.
Ha kész szórd meg a petrezselyemmel és díszítsd citromkarikákkal. Szervírozd főtt rizzsel és salátával.
Másolás
A link a vágólapra másolva!