Töltött csuka

Hozzávalók

  • 1 kg csuka 1 kg csuka
  • 2 teáskanál só 2 teáskanál só
  • 1/2 citrom 1/2 citrom

Hozzávalók a töltelékhez

  • 2 hagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 200 g friss gomba
  • 1 dl aprított petrezselyem
  • fehérbors
  • 1/2 dl zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál vaj
  • 2-3 dl tejszín

Elkészítés

Tisztítsd meg a csukát kívül belül, de a fejet hagyd rajta. Citrommal és a sóval dörzsöld be majd tedd félre.

A hagymát fonnyaszd meg a vajon majd add hozza a megmosott és finomra szeletelt gombát. Párold amíg a nedvesség elpárolog majd ízesítsd a petrezselyemmel a sóval és a fehérborssal. Töltsd meg a halat a töltelékkel és hústűvel zárd össze. Vajazz ki egy sütőformát és tedd a halat bele. Kend be olvasztott vajjal majd szórd meg zsemlemorzsával. Süsd 200 fokon kb 35 percig. Sütés vége fele öntsd fel tejszínnel. Szervírozd főtt burgonyával és zöldsalátával.