Töltött csuka
Hozzávalók
- 1 kg csuka 1 kg csuka
- 2 teáskanál só 2 teáskanál só
- 1/2 citrom 1/2 citrom
Hozzávalók a töltelékhez
- 2 hagyma
- 2 evőkanál vaj
- 200 g friss gomba
- 1 dl aprított petrezselyem
- só
- fehérbors
- 1/2 dl zsemlemorzsa
- 1 evőkanál vaj
- 2-3 dl tejszín
Elkészítés
Tisztítsd meg a csukát kívül belül, de a fejet hagyd rajta. Citrommal és a sóval dörzsöld be majd tedd félre.
A hagymát fonnyaszd meg a vajon majd add hozza a megmosott és finomra szeletelt gombát. Párold amíg a nedvesség elpárolog majd ízesítsd a petrezselyemmel a sóval és a fehérborssal. Töltsd meg a halat a töltelékkel és hústűvel zárd össze. Vajazz ki egy sütőformát és tedd a halat bele. Kend be olvasztott vajjal majd szórd meg zsemlemorzsával. Süsd 200 fokon kb 35 percig. Sütés vége fele öntsd fel tejszínnel. Szervírozd főtt burgonyával és zöldsalátával.
Másolás
A link a vágólapra másolva!