Töltött ponty
Hozzávalók
- 1 ponty (kb 1 kg) 1 ponty (kb 1 kg)
- 1 tejben áztatott zsemle 1 tejben áztatott zsemle
- 2 evőkanál rizs 2 evőkanál rizs
- 1 tojás 1 tojás
- 2 kanál olaj 2 kanál olaj
- 2 dkg vaj 2 dkg vaj
- 1 hagyma 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma 1 gerezd fokhagyma
- ételizesítő por ételizesítő por
- őrölt bors őrölt bors
- só só
Elkészítés
A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megfőzöm a rizst. Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és összekeverem a darált hallal és a rizzsel. Egy-két percig párolom ezt a tölteléket, majd a ponty bőrébe tömve összevarrom, kivajazott tűzálló tálra fektetem és a sütőben szép pirosra sütöm. Petrezselymes burgonyával tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!