Töltött ponty

Hozzávalók

  • 1 ponty (kb 1 kg) 1 ponty (kb 1 kg)
  • 1 tejben áztatott zsemle 1 tejben áztatott zsemle
  • 2 evőkanál rizs 2 evőkanál rizs
  • 1 tojás 1 tojás
  • 2 kanál olaj 2 kanál olaj
  • 2 dkg vaj 2 dkg vaj
  • 1 hagyma 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma 1 gerezd fokhagyma
  • ételizesítő por ételizesítő por
  • őrölt bors őrölt bors
  • só só

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, de fejét, farkát rajtahagyom. Bőrét óvatosan lefejtem, a húsát kifilézem és ledarálom. Közben sós vízben megfőzöm a rizst. Az olajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymát és összekeverem a darált hallal és a rizzsel. Egy-két percig párolom ezt a tölteléket, majd a ponty bőrébe tömve összevarrom, kivajazott tűzálló tálra fektetem és a sütőben szép pirosra sütöm. Petrezselymes burgonyával tálalom.