Tonhalas penne

Hozzávalók

  • 500 g penne tészta 500 g penne tészta
  • 4 db kockasajt 4 db kockasajt
  • 1 db tömlős sajtkrém 1 db tömlős sajtkrém
  • 3 doboz aprított tonhalkonzerv 3 doboz aprított tonhalkonzerv
  • reszelt parmezán reszelt parmezán
  • reszelt füstölt sajt reszelt füstölt sajt

Besamel mártás

  • 6 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • szerecsendió

Elkészítés

A tésztát kifőzzük. Amíg a tészta fő elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, a  lisztet beleszórjuk, és kevergetve kb. 2 percig kis lángon sütjük. A tűzről levéve, szakaszosan hozzáöntjük a tejet. Visszatesszük a tűzre és sűrű mártást főzünk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

Hozzáadjuk a kocka sajtot és a sajtkrémet, majd a lecsöpögtetett tonhalat. Összeforgatjuk a főtt tésztával, és tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk parmezánnal és a füstölt sajttal, majd betoljuk forró sütőbe csak annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon.