Tonhalas penne
Hozzávalók
- 500 g penne tészta 500 g penne tészta
- 4 db kockasajt 4 db kockasajt
- 1 db tömlős sajtkrém 1 db tömlős sajtkrém
- 3 doboz aprított tonhalkonzerv 3 doboz aprított tonhalkonzerv
- reszelt parmezán reszelt parmezán
- reszelt füstölt sajt reszelt füstölt sajt
Besamel mártás
- 6 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 5 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés
A tésztát kifőzzük. Amíg a tészta fő elkészítjük a besamel mártást. A vajat felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, és kevergetve kb. 2 percig kis lángon sütjük. A tűzről levéve, szakaszosan hozzáöntjük a tejet. Visszatesszük a tűzre és sűrű mártást főzünk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
Hozzáadjuk a kocka sajtot és a sajtkrémet, majd a lecsöpögtetett tonhalat. Összeforgatjuk a főtt tésztával, és tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk parmezánnal és a füstölt sajttal, majd betoljuk forró sütőbe csak annyi időre, hogy a sajt ráolvadjon.
Másolás
A link a vágólapra másolva!