Tonhalas spagetti

Hozzávalók

  • 1 csomag spagetti 1 csomag spagetti
  • 1 brokkoli 1 brokkoli
  • 2 sárgarépa 2 sárgarépa
  • 1 tonhalkonzerv olajban 1 tonhalkonzerv olajban
  • 1 hagyma 1 hagyma
  • 1 fokhagymagerezd 1 fokhagymagerezd
  • 3 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 piros paprika 1 piros paprika
  • 1 dl fekete olíva bogyó 1 dl fekete olíva bogyó
  • 2 evőkanál ecet,  cayenne bors 2 evőkanál ecet,  cayenne bors
  • só só
  • fekete bors fekete bors
  • pici cukor pici cukor
  • 2 dl tejföl 2 dl tejföl

Elkészítés

Tedd fel a tésztát főzni. Darabold fel a brokkolit és a répát. Pucold meg a fokhagymát és a hagymát. Darabold fel a paprikát is. Süsd a hagymát az olívaolajon majd add hozzá a paprikát is. Add hozzá a tonhalat, a paradicsompürét, a cayenne borsot, az olíva bogyót az ecetet és a tejfölt. Főzd össze a tonhalas szószt. Sózd, borsozd és a cukrot is tedd bele.

Amikor a tésztából már csak 5 perc van hátra, tedd a vízbe a brokkolit és a répát és főzd együtt. Ha kész, öntsd a tésztához a szószt és sózd, borsozd ha szükséges.