Tormás csuka

Hozzávalók

  • 1,5-2 kg-os csuka 1,5-2 kg-os csuka
  • 15 dkg sárgarépa 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg vöröshagyma 10 dkg vöröshagyma
  • 2 dl tejföl 2 dl tejföl
  • 5 dkg vaj 5 dkg vaj
  • 4 g törött bors 4 g törött bors
  • só só
  • 30 dkg torma 30 dkg torma
  • köret köret

Elkészítés

A megtisztított csukát beirdaljuk. Egy edényben az apróra vágott zöldséget az apróra vágott vöröshagymát törött borssal és sóval fűszerezzük, és megfőzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak beletesszük a csukát majd 25-30 percig közepes lángon puhára főzzük. A reszelt tormát a tejföllel elkeverjük és feleresztjük a hal levével. A halakat elhelyezzük egy tálon majd forró vajat öntünk rá. Köretnek párolt rizs vagy főtt burgonya illik hozzá.