Tormás csuka
Hozzávalók
- 1,5-2 kg-os csuka 1,5-2 kg-os csuka
- 15 dkg sárgarépa 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér 10 dkg petrezselyemgyökér
- 10 dkg vöröshagyma 10 dkg vöröshagyma
- 2 dl tejföl 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj 5 dkg vaj
- 4 g törött bors 4 g törött bors
- só só
- 30 dkg torma 30 dkg torma
- köret köret
Elkészítés
A megtisztított csukát beirdaljuk. Egy edényben az apróra vágott zöldséget az apróra vágott vöröshagymát törött borssal és sóval fűszerezzük, és megfőzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak beletesszük a csukát majd 25-30 percig közepes lángon puhára főzzük. A reszelt tormát a tejföllel elkeverjük és feleresztjük a hal levével. A halakat elhelyezzük egy tálon majd forró vajat öntünk rá. Köretnek párolt rizs vagy főtt burgonya illik hozzá.
Másolás
A link a vágólapra másolva!